Näin aloitat blogin – vinkkejä aloittelijoille

Näin aloitat blogin – vinkkejä aloittelijoille
March 26, 2020 No Comments Verkkokaupoissa nastywarbler0f24add2

Tärkeintä blogin aloittamisessa on ensiksi löytää aihepiiri, joka kiinnostaa itseä ja miettiä, kelle blogi on suunnattu. Kannattaa myös keskittyä selkeään aiheeseen, jolloin on helpompi kohdistaa se tietynlaiselle lukijakunnalle. Ihmiset haluavat ammentaa itselleen uutta tietoa ja hakea hyvää mieltä blogeja lukemalla. Mieti siis, mitä voisit tarjota muille ihmisille ja mikä saa heidät palaamaan blogisi pariin uudelleen ja uudelleen. On myös tärkeää miettiä osuva nimi blogille sekä alusta, jossa haluaa kirjoittaa. Alussa ei kannata kiinnittää liikaa huomiota yksityiskohtiin, sillä tähänkin hommaan harjaantuu tekemällä. Rahankiilto silmissä ei myöskään kannata aloittaa, sillä blogin kirjoittaminen ansaitsemismielessä on pitkä ja kivinen tie, muttei kuitenkaan mahdoton. Aito innostus välittyy myös lukijoille ja ajan kanssa, kun tuottaa laadukasta sisältöä ja osaa hyvin markkinoida blogiaan, on suosiokin taattu. Maltti on siis valttia tässäkin tapauksessa.

Minkä julkaisualustan valitsen?

WordPress

On olemassa monia eri sivustoja, joilla voit aloittaa blogisi. Yleisimpiä ovat Blogger, WordPress.com ja WordPress.org. Kahdella ensimmäisellä pääsee aloittelija nopeasti alkuun, eivätkä ne vaadi paljoa teknistä osaamista. Kyseiset sivustot ovat myös ilmaisia. Miinuksena on kuitenkin, että blogi ei ole täysin sinun omistuksessasi, toisin kuin WordPress.org. WordPress.org vaatii hieman enemmän teknistä näppäryyttä ja sinun tulee olla valmis maksamaan pieni summa palvelintilalle webhotellista sekä omasta verkkotunnuksesta. Tällöin blogi on kuitenkin täysin omassa omistuksessasi, eikä kukaan muu pysty hallinnoimaan sen sisältöä. Tänne voit myös itse valikoida niitä mainoksia, joita haluat blogissa käyttää ja joiden kautta voit saada lisätienestiä. Näistä kolmesta vaihtoehdosta suosituin ammattilaisten keskuudessa onkin ehdottomasti WordPress.org ja pienellä rahallisella panostuksella pötkii jatkossa pidemmälle. Harrastebloggauksessa mikään vaihtoehto ei kuitenkaan ole toistaan parempi. Sinun tulee itse valita, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi (https://www.ninjacasinobonus.com/fi/).

Rahaa bloggauksella?

social-media

Rahan ansaitseminen blogilla ei ole mahdoton juttu. Sinulla pitää vain olla perusasiat kunnossa ja ainakin pieni taskuraha on alkuun melko helposti ansaittavissa. Laadukkaan sisällön lisäksi sinun tulee panostaa blogisi mainostamiseen sosiaalisessa mediassa kuten Instagramissa, Facebookissa tai Pinterestissä. Myös muiden bloggaajien kanssa verkostoituminen on tärkeä tekijä saada näkyvyyttä omalle blogille, kuten myös vuorovaikutus lukijoiden kanssa. Muista puhutella heitä kirjoituksissasi ja vastata lukijoiden lähettämiin kommentteihin kohtuullisen nopeasti ja ystävällisesti. Helposti pääset myös alkuun liittämällä blogiisi mainoksia, kuten Google Adsense-ohjelman. Tienaaminen tämän avulla on suoraan verrattavissa blogisi kävijämäärään. Muita vaihtoehtoja ovat myös affiliate-markkinointi ja erilaiset yhteistyöt. Menestys blogimaailmassa ei tapahdu ihan yhdessä yössä, mutta jos olet intohimoinen sen suhteen, mitä teet, ja käytät näitä taktiikoita fiksusti, niin menestymisen avaimet ovat kädessäsi. Eihän sitä Roomaakaan yhdessä yössä rakennettu.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *